top of page

Några av djurens bakgrunder här på Tenerife horse recues!

Idag fick vi ta del av flera djurs tidigare ”liv” och hur de har hamnat här på Tenerife Horse Rescue. Många väldigt sorgliga och hemska berättelser men med lyckligt slut;)


Precis innan vi kom hit till Tenerife horse rescue hade de hittat 7 valpar som hade blivit dumpade i ett dike i en liten ihop tejpad låda. Samtidigt som detta var det ett parvo utbrott som är ett virus som angriper hundar, valparna fick då hållas i karantän men nu har du varit här på gården under en period och är reda för att förhoppningsvis adopteras!


Hästen Shanty var för några år sen bosatt hos en familj i deras garage som var gjort av metall och trä stänger. Det trånga utrymmet lede till att Shanty fick flera svåra skador, flera revben var brutna och stora sår fanns både på kroppen och i ansiktet. Idag lever han här på Tenerife Horse rescue och har återhämtat sig och läkt till det bättre! Han bor nu också i en stor hage med flera andra hästar och behöver aldrig oroa sig om att hamna i ett garage igen!


Åsnorna Trimph och Lady kom också till Tenerife Horse rescue för ett par år sedan. De levde ihop inomhus och användes endast för avel. Inomhus miljön lede till att parasiter och flugor bet/ åt på deras ansikten och ryggar som i sin tur skapade enorma sår och infektioner. När de äntligen kom hit blev de behandlade och efter lång tid av träning så blev de också mer och mer bekväma med människor då de innan antagligen aldrig riktigt varigt med människor.

Idag så lever de med andar åsnor och båda älskar att vara kring människor och mysa!🥰

Man blir berörd när man får höra dessa berättelser och träffa dessa fantastiska individer, de är inte bara Shanty, Trimph, Lady och valparna som har levt så här och kommit hit utan det är många… tyvärr nästan alla och varför det är så många hästar och åsnor som lever inomhus eller i garage är för att det är lag på att de måsta har tillgång till att vara inomhus men inte att vara utomhus.

Vi tycker det är fantastiskt att Tenerife Horse rescue gör det de gör! De jobbar för att få bort den här lagen och för att utbilda människor om vad som är rätt och fel, för det är flera ägare som vill väl men vet inte vad som är rätt och bäst för djuret!



22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page