top of page

Un día normal!☀️

Dagarna börja 8.30 -9.00 med att mocka alla paddockar för både åsnor och hästar kanske inte det roligaste men med lite musik i öronen blev det mycket roligare. Därefter utfodrade vi foder till alla hästar,förberedde hö och halm till lunchen och krafsade deras hovar samt tvättade ögon och eventuella sår (2 gånger i vecka använde vi också "blue stuff" och rapsolja till hovarna för att undvika uttorkning och sprickor i hovarna).

Förmiddagen fortsatte med en fantastisk ”Donkey walk” i ungefär 45 min där vi gick med åsnorna vid klippor och tränger med underbar utsikt! Våra favoriter är Lady och Gandalf! Två åsnor som båda är följsamma men konstant hungriga.

När vi kommit tillbaka från promenaden med åsnorna brukade vi abcñbda sists tiden till att borsta/ rykta hästarna eller åsnorna, sen var det frukost!

Efter frukosten kunde schemat variera men vi gick på en promenad med några hästar som av olika skäl inte kunde gå långt eller fort, och den kallades ”Slow walk”. Efter den lugna promenaden gick vi direkt med de andra hästarna på en ”Fast walk” som är mycket längre! Klockan var också mitt på dagen och det är såklart då det är som varmast… vi gick i en timme i de fantastiska miljöerna med extrema backar och njöt☺️🔥

Efter alla promenader förberede vi foder och hö för både hästar och åsnor, vi kollade och ev byter vatten. Vid den tiden varierar nästan alla dagarna, vi har fått vart med lära oss klickerträning och vissa har ridit.

Sen gav vi ut allt foder…och här börjar helvetet! Hästarna vi gav foder till delar paddock med massa får, och dessa får gör ALLT för att få deras goda mat! Och om ni tror att hästarna ”säger till” fåren eller försöker få bort dom så har ni fel de gör dom inte. Fodret är special anpassat för vissa hästar så fåren får inte få i sig det, både för att det kan vara dåligt för fåren och för att hästen/hästarna ska få i sig rätt mängd. När utfodringen äntligen var klar (då vi brukade behöva jobba övertid för att fåren drog ut på arbetet) så är arbetsdagen avklarad och vi går och käkar lunch!

Så har våra dagar ish sett ut och det har varigt fantastiskt! Andra veckan var vi också hos små djur men vi upptäckte snabbt att det inte var för oss. Vi har träffat så mycket nya underbara människor över hela världen och vi är så tacksamma för den här tiden.


11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page